5 tips om een goede fotograaf te vinden

Een goede fotograaf vinden waar je op meerdere vlakken tevreden over bent kan even wat tijd in beslag nemen. Het komt geregeld voor dat de fotograaf niet helemaal naar verwachting functioneert. Voor speciale gelegenheden wil je natuurlijk de beste foto’s in bezit kunnen hebben. Wat kun je eraan doen om ervoor te zorgen dat je over de juiste fotograaf beschikt en hoe weet je of de fotograaf geschikt is voor jouw situatie? Lees verder in dit artikel om tips te vinden om op een goede fotograaf te stuiten.

De 5 tips voor een goede foto

 Zorg voor een heldere briefopstelling, wees hierin zo specifiek mogelijk. Het is belangrijk dat de fotograaf op de hoogte is van het evenement, de locatie en het lichtval. Als het evenement in een donkere zaal plaatsvindt is het van belang dat de fotograaf hiervan op de hoogte is. De fotograaf kan dan zelf beslissen of hij hiermee te werk wil en kan gaan.

 Controleer of de fotograaf beschikt over algemene voorwaarden. Algemene voorwaarden beschermen jou als opdrachtgever en de fotograaf zelf. Als de fotograaf onduidelijk is over belangrijke zaken, dan kun je ervan uitgaan dat de fotograaf op een amateuristische manier bezig is. Onder deze omstandigheden is het niet aan te raden om met de fotograaf in zee te gaan.
Maak heldere en schriftelijke afspraken: wat wordt er gefotografeerd? Wanneer? Wat wordt er aangeleverd? Welk tarief wordt geboden inclusief BTW? Is de nawerking inbegrepen? Heb je voldoende keuzemogelijkheid? En wat mag je wel of niet met de foto’s doen?

 Zorg ervoor dat je de fotograaf te spreken krijgt. Vanuit een gesprek kun je gauw achterhalen
of iemand communicatief is, en je komt erachter of je met deze fotograaf kunt samenwerken.

 Welk tarief hanteert de fotograaf? Als een fotograaf een te laag tarief hanteert weet je eigenlijk al dat deze fotograaf waarschijnlijk amateuristisch te werk gaat. Een tarief van €100 is een gebruikelijk tarief. Met alle kosten die gemaakt worden is het ongebruikelijk om onder dat tarief te werken. De tarieven kunnen oplopen tot € 250 afhankelijk van de wensen.

 Mocht je net beginnen met fotografie, dan is het goed om eens te kijken naar een professioneel bedrijf. Mocht je uit Eindhoven komen dan kan ik zakelijke bedrijfsfotografie Eindhoven van MarketingLynx echt aanbevelen.

Bekijk onderstaand filmpje over hoe een fotografe haar werk presenteert:

Aandachtspunten:

Je zou denken dat een gedegen fotografie opleiding zorgt voor een goed opgeleide fotograaf. Dit blijkt echter niet altijd op te gaan. Er zijn fotografen zonder opleiding die uitmuntend fotograferen. En er zijn fotografen met opleiding die het gewoon wat minder onder de knie hebben.

Laat jet niet beperken door de afstand van de fotograaf. Natuurlijk wil je het liefst een dichtstbijzijnde fotograaf. Maar een dichtstbijzijnde fotograaf betekent niet altijd dat je een goede fotograaf treft. Je bespaart eventueel wel op reiskosten maar je bent niet verzekerd of je wel de geschikte fotograaf in huis haalt.

Kortom het is geen eenvoudige klus om een goede fotograaf te vinden. Het lijkt erop dat je uit een grote gros fotografen kunt kiezen, en dat is ook het geval maar je moet wel kritisch blijven kijken en er de tijd voor nemen. Bespaar jezelf een teleurstelling en neem de tijd om de juiste fotograaf te vinden voor jouw evenement.

Mocht je nog een goede fotograaf zoeken, kan ik je zeker studenten aanbevelen. Een fotografie bedrijf starten is populair onder jongeren en dus zeer geschikt voor iemand die een goedkopere fotograaf zoekt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *