Hoe maak je zelf eenvoudig een logo als MKB’er?

Een logo maken vandaag de dag is zo simpel en gemakkelijk dat je een hele eind verder bent als je gewoonweg het programma Paint open maakt op je computer en even zit te knutselen totdat je een bevredigend plaatje voor ogen krijgt. Voor de degenen die het ietsje professioneler willen hebben kunnen ervoor kiezen om een van de vele beeldbewerkingsprogramma’s te gebruiken zoals Adobe Photoshop of Illustrator. Deze loodgieter Rotterdam website en Loodgieter Utrecht website hebben zelf hun logo gemaakt. Het lastige van de bovengenoemde programma’s is dat je enige affiniteit, ruimte, creativiteit en vooral tijd moet hebben om te komen tot een goed resultaat. Natuurlijk heeft het dan ook geen zin om een dergelijk programma aan te schaffen als je het slechts 1 keer zal gebruiken en sterker nog om alleen een logo te maken. Ondanks dit alles is er voor een ieders behoefte een invulling. Verder zijn er in dit artikel alternatieven die veel gunstiger uitkomen voor MKB’ers oftewel mensen die een maximale resultaat willen boeken zonder al te veel tijd en geld te verliezen.

Voor de complete ‘doe-het-zelver’

Het allereerste dat je zult moeten doen is een logo bedenken.
1. Waarover zou je logo moeten gaan? Je bedrijf natuurlijk!
2. Wat voor soort bedrijf is het?
3. Wat is je motto?
4. Voor welke doelgroep zou zo’n logo voor bestemd zijn?
Je probeert ervoor te zorgen dat je logo de beste visuele vertegenwoordiging is van je onderneming. Denk er dus goed over na en laat alle verdere stappen bij het maken van je logo hierop aansluiten. Indien nodig, pak dan een pen en papier en probeer eerst een schets te maken. Zo’n schets is dan makkelijk te gebruiken in een van de verschillende beeldbewerkingsprogramma’s zoals eerder genoemd zijn. Voor degene die interesse hebben om via zo’n software programma bezig te zijn er talloze ‘tutorials’ , boeken en videos die je kunt gebruiken.

Is er een simpele oplossing?

Uiteraard is het maken van je eigen logo in Photoshop niet voor eenieder weggelegd en zijn er sowieso alternatieven. Zo zijn er genoeg websites die je de mogelijkheid bieden om online je eigen logo te ontwerpen en die vervolgens te downloaden. Je krijgt de gelegenheid om te kiezen uit duizenden logo’s als outline om ze vervolgens zelf verder te bewerken. De keuze is dan ook vrij voor het kiezen van de lettergrootte, lettertype, kleur etc. Voordelig is dat het je wat tijd bespaart in die zin dat je niet eerst een programma moet aanschaffen en vervolgens ermee moet gaan leren werken. Dit is een simpele en gebruikersvriendelijke manier om aan een logo te komen. Zodra je dan klaar bent met je logo kun je het logo in hoge resolutie downloaden tegen en redelijk bedrag.

Ik wil volledige controle maar niet zelf achter de PC zitten

Indien je dan toch echt niet wilt forceren met wat dan ook dan kun je gewoon weg het werk outsourcen. Daarvoor is aan te raden een ontwerpwedstrijd te organiseren. Hierbij stel je een bepaald bedrag beschikbaar voor de winnaar die met het beste ontwerp komt. Je geeft dan alles aan wat je zou willen in je logo en kan ook gedurende de wedstrijdperiode terugkoppeling geven en krijgen van de ontwerpers. Na een week is het zo ver en maak je dan je keuze. Zoek gewoon een websites die het hele proces voor je vereenvoudigt waardoor je dan gewoon verder kan gaan met wat belangrijk is voor jou als MKB’er, namelijk je onderneming.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *